Raidījums: Vaļagina slepkavību saista ar narkotiku tranzītu caur Latviju

© Ziedonis Pumpurs / F64

Policija G.Vaļagina noslepkavošanu saista ar savstarpējo rēķinu kārtošanu narkotiku kravu pārvadāšanā, ziņo raidījums "Nekā personīga".

Kļuvuši skaidrāki pirms diviem mēnešiem nogalinātā Genādija Vaļagina slepkavības motīvi. Kādreiz ietekmīgās “Haritonova brigādes” pārstāvis bija viens no Latvijas organizētās noziedzības līderiem.

Pēdējos gados Vaļagins bija iedzīvojies konfliktsituācijā. “Nekā personīga” zināms, ka viņam bija jānodrošina kokaīna tranzīts caur Latviju. Krava pazudusi, bet Vaļagins nav vēlējies atdot naudu. Policija tur aizdomās starptautisku organizētās noziedzības grupējumu.

Šā gada 11.martā pastrādātajai Genādija Vaļagina slepkavībai Rīgā Pļavniekos bija daudz aculiecinieku. Apšaudi stāvvlaukumā pie kafejnīcas “Ugolok” fiksēja arī videonovērošanas kameras. Noziedznieki nobloķēja Vaļagina vadīto apvidus auto, spilgtās drēbēs tērptais slepkava raidīja nāvējošus šāvienus un pameta nozieguma vietu. Jau mirkli vēlāk policija izsludināja operāciju “Slazds”, izziņojot meklēšanā sudraba krāsas “Chrysler” . Notvert slepkavas gan palīdzēja nevis policijas operacionālie plāni, bet gan veiksme. Kā izdevās uzzināt raidījumam “Degpunktā”, pirmie pavisam nejauši noziedzniekus uzgāja patrulējošie Ropažu novada pašvaldības policisti. Viņi mežā Dreiliņos pamanīja dūmu mutuļus. Piebraucot tuvāk ieraudzīja, ka deg “Chrysler” automašīna, bet notikuma vietu cenšas atstāt cits spēkrats.