Mūžībā aizgājis kordiriģents Arnolds Skride

Pēc ilgas un grūtas slimības mūžībā aizgājis kordiriģents, pedagogs un sabiedriskais darbinieks Arnolds Skride, aģentūrai LETA apstiprināja Latviešu Biedrības vadītājs Ingmārs Čaklais.

Skride savulaik vadījis Latvijas Nacionālo vīru kori, Latvijas Nacionālo Jauniešu orķestri, bijis viens no Rīgas Latviešu biedrības atjaunošanas iniciatoriem, ievēlēts šīs biedrības domē un valdē, kā arī dibinājis konkursu "Talants - Latvijai". 1997.gadā pēc viņa iniciatīvas dibināts arī Latvijas Jauniešu simfoniskais orķestris.

1998.gadā Skride saņēmis 4.pakāpes Triju Zvaigžņu ordeni.

Skride ir arī pasaulslaveno māsu - vijolnieces Baibas Skrides, pianistes Laumas Skrides un altistes Lindas Skrides - tēvs.

Atvadīšanās no kordiriģenta notiks 30.decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā Zelta zālē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.