Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

"Uzņēmēji mieram" Ukrainai ziedojuši 2,5 miljonus eiro

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Iniciatīva "Uzņēmēji mieram" Ukrainai ziedojusi 2,5 miljonus eiro finanšu līdzekļu un humānās palīdzības veidā, informē iniciatīvas pārstāvji. 

Ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku vajadzības, par ziedotajiem līdzekļiem iegādātas automašīnas, droni militārām vajadzībām, militārie tērpi un apavi, ugunsdzēšamie aparāti, rācijas un daudz citu būtisku atribūtu.

Tāpat par ziedotajiem līdzekļiem ir sniegts ievērojams atbalsts slimnīcu darbības nodrošināšanai, tajā skaitā iegādātas un piegādātas ātrās palīdzības automašīnas, kā arī sniegts humānais atbalsts civiliedzīvotājiem.

"Uzņēmēji mieram" pārstāve Ieva Driksna skaidro, ka notiek nepārtraukta komunikācija ar Ukrainas militārajiem spēkiem, apzinot reālās vajadzības, lai ziedotie līdzekļi tiktu efektīvi izlietoti tieši tām lietām, kuru Ukrainai šajā brīdī pietrūkst. Piegādes tiek nodrošinātas ar sadarbības partneriem Ukrainā. Driksna piebilst, ka Latvijas uzņēmumi ziedojumus veikuši gan caur iniciatīvu "Uzņēmēji mieram", gan caur fondu "ziedot.lv" un arī paši nodrošinājuši preču un produktu piegādi Ukrainai.

Driksna piebilst, ka šobrīd Ukrainas aizsardzībai ir vajadzīgs bruņojuma un taktiskais ekipējums, kā arī transportlīdzekļi. Plānots veikt arī Ukrainas aizstāvju rehabilitāciju, kā īstenošanai nepieciešamas dažādas protēzes.

Ikviens var sniegt savu atbalstu Ukrainai ziedojumu portālā "ziedot.lv/mieram" vai "Uzņēmēji mieram" mājaslapā "uznemejimieram.lv", sniedzot palīdzību gan finansiāli, gan preču veidā vai ar brīvprātīgo darbu.

Iniciatīva "Uzņēmēji mieram" tika izveidota uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, sākot ziedojumu vākšanas kampaņu, lai palīdzētu cīnīties pret lielvalsts agresiju. Šobrīd iniciatīvā apvienojušies ap 200 uzņēmumu un uzņēmēju.