Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tieslietu ministrija spiesta veikt dienesta pārbaudi pēc VK revīzijas secinājumiem

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Tieslietu ministrija pēc Valsts kontroles (VK) secinājumiem par pērn veiktajām piemaksām Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) darbiniekiem veiks dienesta pārbaudi.

VK šodien paziņoja, ka piemaksas par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti 57 561 eiro apmērā piešķirtas 65 IeVP nodarbinātajiem, kas tikko sākuši darbu iestādē, tādējādi pārkāpjot Atlīdzības likumā noteikto, ka piemaksas mērķis ir motivēt kompetentākos nodarbinātos, ņemot vērā viņu ieguldījumu institūcijas mērķu sasniegšanā.

Piemaksas noteiktas no pirmās darba dienas ar nosacījumu, ka nodarbinātais ir bijis vakcinēts pret Covid-19, un pirmajās darba dienās, tiklīdz nodarbinātais pabeidzis pilnu vakcinācijas pret Covid-19 kursu, lai gan faktiski līdz piemaksas noteikšanai nav bijis iespējams novērtēt nodarbinātā ieguldījumu pārvaldes mērķu sasniegšanā.

Normatīvais regulējums neparedz piemaksas par vakcinācijas pret Covid-19 faktu, līdz ar to šādu piemaksu noteikšanai un izmaksai nav tiesiska pamata, secinājusi VK.

Trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē TM Kriminālsodu izpildes politikas nodaļas vadītāja Kristīne Ķipēna norādīja, ka VK paziņojums "ir svaigs", tāpēc ministrijā patlaban tiek veidota dienesta pārbaudes komisija. Arī 3.maijā IeVP vadītāja amatā ieceltais Dmitrijs Kaļins Saeimas komisijā atzina, ka pārvalde ir saņēmusi TM rīkojumu par to, ka tiks veikta dienesta pārbaude.