Ministriju un valsts iestāžu finanšu revīziju rezultātos ieviesušās kļūdas teju miljarda eiro apmērā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ministriju un valsts iestāžu pagājušā gada finanšu revīziju rezultāti ir stabili labi, trešdienas rītā Latvijas Radio sacīja valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Valsts kontrole (VK) ir pārbaudījusi 26 iestāžu un ministriju gada pārskatus un to finanšu darbību pagājušajā gadā. "Šobrīd varam publiskot tikai 24 ziņojumus, jo divos gadījumos publiskošana vēl nav iespējama. Vienā gadījumā ziņojums ir apstrīdēts, vienā gadījumā iestāde ir kavējusies ar ziņojuma iesniegšanu," stāstīja Irklis.

Pēc viņa paustā, "rezultāti kopumā ir stabili labi". "Pēdējos gados vērojams uzlabojums finanšu pratībā, prasmē kārtot grāmatvedību, izskaitīt pamatlīdzekļus un attiecīgi mums arvien mazāk ir iebildumu, noslēdzot revīziju," atzina valsts kontrolieris.

Vienlaikus VK revīzijās konstatējusi daudz kļūdu, taču starp VK un kontrolējamām vienībām notiek laba sadarbība un ļoti daudzas kļūdas tiek labotas jau revīzijas gaitā.

"Mums ir rekordliels apjoms ar kļūdām. Kopējais kļūdu apjoms ir tuvu miljardam eiro, bet lielākā daļa no tām ir izlabotas un gala ziņojumi iestādēm, lielākai daļai, ir bez iebildēm," informēja Irklis.

Taču divām iestādēm VK atzinumi ar iebildēm. Tās ir Izglītības un zinātnes ministrija un Kultūras ministrija.

Jau ziņots, ka šodien VK preses konferencē informēs par ministrijās un citās centrālajās valsts iestādēs veikto finanšu revīziju rezultātiem pagājušajā gadā, informē VK.

Preses konferencē piedalīsies Irklis un VK padomes locekle Ilze Bādere.

Interesentiem būs iespēja preses konferenci vērot arī attālināti.

VK darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar publiskas personas finanšu līdzekļiem un mantu ir tiesiska, pareiza, lietderīga un atbilst sabiedrības interesēm, kā arī sniegt ieteikumus atklāto trūkumu novēršanai.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais