Cik silts ūdens ir Latvijas upēs un ezeros?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ūdens līmenis upēs Latgalē un Vidzemē pazeminājies, bet Zemgalē un Kurzemē nedaudz kāpis, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā Piedrujas-Jēkabpils posmā un Daugavas baseina upēs pazeminājās par 3-8 centimetriem.

Gaujā, Salacā un to baseinu upēs ūdens līmenis svārstījās ar tendenci pazemināties.

Savukārt Lielupē Mežotnes-Slokas posmā ūdens līmenis paaugstinājās par 4 līdz 7 centimetriem, bet tās baseina upēs ūdens līmenis svārstījās.

Ventā pie Leckavas ūdens līmenis paaugstinājās par 5 centimetriem, pie Vārdavas pazeminājās, bet Kuldīgas-Vendzavas posmā atkal paaugstinājās. Savukārt Ventas baseina upēs ūdens līmenis svārstījās aptuveni 3 centimetru robežās.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā bija sasniegusi plus 11, plus 13 grādus, Latgales upēs - plus 9, plus 12 grādus, Vidzemes upēs ūdens temperatūra paaugstinājusies līdz plus 6, plus 13 grādiem, bet Zemgales un Kurzemes uzpēs līdz pat plus 14 grādiem.

Ezeros ūdens temperatūra sasniegusi plus 9, plus 12 grādus, bet jūras un Rīgas līča piekrastē plus 8, plus 12 grādus.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, lielākoties ūdensaugi ir pie krasta, bet lēnākos un seklākos upju posmos ūdens augi ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais