Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kopš gada sākuma Latvijā izdeguši aptuveni 160 hektāru meža

© F64

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 160 meža ugunsgrēki ar izdegušo platību 161 hektāra apmērā, informēja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš pauda, ka 54 hektāri no izdegušās platības bijušas jaunaudzes.

Jaunķiķis skaidro, ka galvenais ugunsgrēku izcelšanās iemesls joprojām ir cilvēka neuzmanīga, neapdomīga rīcība. Četri no gadījumiem klasificēti kā ļaunprātīga dedzināšana.

Pērn uz šo brīdi bija reģistrēti 182 meža ugunsgrēki ar izdegušo platību 220 hektāru apmērā, no tiem 82 hektāri bija jaunaudzes.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC) iepriekš skaidroja, ka Dienvidrietumos un vietām Vidzemē nedēļas nogalē un arī pirmdien mežos saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

Dzeltenais ugunsbīstamības brīdinājums ir spēkā līdz pirmdienas vakaram.

LVĢMC aicina būt piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā, nekurināt ugunskurus un nemet zemē izsmēķus. Savukārt aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

Latvijas teritorijā meža ugunsnedrošais laikposms sācies 2.maijā.

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, uzrauga un īsteno meža uguns apsardzību, piedalās valsts meža politikas izstrādē, uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību. Dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm, ikreiz sasniedzot labāko rezultātu. Valsts meža dienests ir zemkopības ministram padota tiešās pārvaldes iestāde.