Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Sestdien daudzviet līs lietus; kāds laiks būs nākamnedēļ?

© pexels.com

Sestdien laiks būs lielākoties mākoņains, bet jau svētdien mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies un arī uzspīdēs saule, ziņo Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lai gan sestdien daudzviet no rietumiem gaidāms lietus, jau svētdien nokrišņu daudzums mazināsies, un vien vietām īslaicīgi uzlīs. Abās dienās dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas svētdien dienā Vidzemē būs brāzmains.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs gaidāma nedaudz zemāka nekā piektdien, gaisam atdziestot līdz +3…+8 grādiem, savukārt dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +9…+16 grādu atzīmei, visvairāk gaisam uzsilstot valsts dienvidu daļā.

Pēc šī brīža prognozēm, nākamās darba nedēļas sākumā vēl vietām īslaicīgi līs, bet jau no nedēļas vidus, pietuvojoties anticiklonam no ziemeļiem, būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Arī jaunnedēļ, tāpat kā nedēļas nogalē, dominēs galvenokārt lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Naktīs minimālā gaisa temperatūra lielākoties būs +2…+7 grādu robežās.

Nedēļas sākumā dienās gaiss iesils vien līdz +8…+14 grādiem, bet jau nedēļas vidū pakāpeniski kļūs siltāks un termometra stabiņš pakāpsies līdz jau līdz +10…+18 grādu atzīmei.