Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

No 15. maija sejas maskas transportā vairs nebūs obligātas

© Dmitrijs Suļžics/F64

Satiksmes ministrijas rosinājumu pārskatīt "Epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" valdība uzklausīja un nolēma atcelt prasību par sejas masku obligātu lietošanu sabiedriskajā transportā.

Šī jaunā kārtība stāsies spēkā 15. maijā.

Veselības ministrija gan atzinumā rakstīja, "šobrīd vēl joprojām saslimstība ar Covid-19 ir pietiekami augsta, sasniedz rādītājus, kādi bija 2021.gada decembrī, tādēļ sabiedriskais transports joprojām ir paaugstināta riska vide". Tomēr, neskatoties uz to un vadoties no patreizējās saslimstības dinamikas, VM prognozē, ka līdz 15.maijam tiks sasniegta tāda saslimstība, kas liecinās par pietiekami zemu Covid-19 risku arī sabiedriskajā transportā.

Satiksmes ministrija skaidro, ka grozījumi rosināti, ņemot vērā, ka atcelti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi, samazinoties Covid-19 izplatības riskam līdz zemam līmenim, kas varētu tikt sasniegts maijā.

Vairums Covid-19 ierobežojumu Latvijā tika atcelti no 1.aprīļa. Faktiski vienīgā prasība, kas palika spēkā uz plašāku sabiedrību, ir masku nēsāšana sabiedriskajā transportā, ārstniecības iestādēs un ilgstošas sociālās aprūpes iestādēs.