Nosaka valsts budžeta dotācijas pašvaldībām

Otrdien, 21. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti vairāki Finanšu ministrijas (FM) sagatavoti noteikumi likumā par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu noteikto normu izpildei.

MK apstiprināja noteikumus par kārtību, kādā 2011.gadā piešķir valsts budžeta dotāciju pašvaldībām, kurām ir zemākie vērtētie ieņēmumi uz vienu iedzīvotāju pēc pašvaldību finanšu izlīdzināšanas.

Noteikumi paredz, ka Valsts kase nodrošina finansējuma pārskaitīšanu uz attiecīgās pašvaldības kontu vienu reizi mēnesī līdz attiecīgā mēneša septītajam datumam 1/12 daļas apmērā no attiecīgajai pašvaldībai norādītā finansējuma apmēra.

Pamatojoties uz FM veiktajiem pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķiniem 2011. gadam, kā arī ievērojot likumā par valsts budžetu 2011.gadam noteiktās apropriācijas apmēru, valsts budžeta dotācija pārskaitāma četrām pašvaldībām, kurām ir zemākie vērtētie ieņēmumi uz vienu iedzīvotāju pēc pašvaldību finanšu izlīdzināšanas: Daugavpils pilsētas pašvaldībai (230 lati), Rēzeknes pilsētas pašvaldībai (237 lati), Jēkabpils pilsētas pašvaldībai (244 lati) un Liepājas pilsētas pašvaldībai (249 lati). Pēc valsts budžeta dotācijas saņemšanas zemākie vērtētie ieņēmumi uz vienu iedzīvotāju tiek nodrošināti 262 latu apmērā.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais