Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Esmu gana karstasinīgs un jauns"; Dailes teātra aktieris Avots iestājies zemessardzē

© Ģirts Ozoliņš/F64

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā strauji pieauga interese par stāšanos zemessardzē. Veci un jauni ir gatavi laiku, ko veltīja ģimenei un draugiem, atdot smagiem treniņiem, šaušanas apmācībai un izdzīvošanas nometnēm. Un viņi visi ir gatavi savu valsti aizstāvēt, atdodot par to arī pašu dārgāko – savu dzīvību, stāsta LTV raidījums "Panorāma".

Zemessardzē iestājies arī Kārlis Arnolds Avots, Dailes teātra aktieris, ļoti gaida vasaru, kad izrādes beigsies un viņš beidzot varēs iziet pamatapmācības.

"Ceļojumu vai laiskas atpūtas vietā es piepildīšos citā veidā. Un tikpat daudz!" uzsver Kārlis Arnolds Avots.

Kārlis uzskata, ka būšana zemessardzes rindās ir liels gods.

"Es galvenokārt esmu tā audzināts. Es nāku no sportistu ģimenes, mans dzimtas koks ir pilns ar skolotājiem, mana vecāmāte bija latviešu valodas skolotāja, un būt sportistam, jaunam censonim, nav lielāks gods kā būt izlasē un pārstāvēt savu valsti. Un tas liekas pašsaprotami," skaidro aktieris. "Es esmu gana karstasinīgs un jauns. Un man tās lietas tik ļoti nebiedē. Drīzāk izaicina. Tā ir pilsoniskā atbildība. Es esmu nodefinējis, ka gribas dzīvot pasaulē, kur nav armijas. Bet ja ir tik agresīvs krievu kaimiņš, ar patriotisku attieksmi nepietiek. Ir jāiesaistās."

Redzot, kas notiek Ukrainā, viņš ir vēl vairāk pārliecināts, ka tiem, kuri paliek kara zonā, zemessargi ir pirmais atbalsts un vairogs.

"Latvijā būtu gana daudz neaizsargātu cilvēku, kuriem nav paziņu ārzemēs vai līdzekļu. Un redzot, kāds elles radījums ir Krievijas armijas izskatā, ja es varu palīdzēt, tas ir tā vērts. Nedrīkst domāt tikai par sevi. Es ceru, ka daudzi tā jūtās! Jā!" uzsver Kārlis Arnolds Avots.