Rīgā dzīvokļa virtuvē izceļas ugunsgrēks; cilvēki spiesti evakuēties

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © pexels.com

Aizvadītajā diennaktī virtuves ugunsgrēka dēļ Rīgā evakuējušies pieci cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien plkst.13.32 tika saņemts izsaukums uz Lidoņu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg virtuve piecu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa evakuējas trīs cilvēki, bet vēl divus cilvēkus no blakus dzīvokļiem evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Plkst.14.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakarā plkst.20.34 tika saņemts izsaukums uz Zīlānu ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka angāra tipa ēkā deg elektrības skapis un kabeļu šahta - katrs trīs kvadrātmetru platībā - un šķeldas padeves konveijers septiņu kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Īsi pirms plkst.1 naktī ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītājā diennaktī VUGD kopumā saņēma 67 izsaukumus, no kuriem 34 bija uz ugunsgrēkiem, tajā skaitā, uz 11 kūlas un diviem meža ugunsgrēkiem. 24 izsaukumi bija uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais