Cik daudzi Latvijas iedzīvotāji atzīmē 4.maija svētkus?

© Dmitrijs Suļžics /F64

Nedaudz vairāk nekā trešā daļa jeb 37% Latvijas iedzīvotāju plāno šogad atzīmēt 4. maija svētkus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, tostarp 12% – noteikti jā, bet 25% – drīzāk jā, liecina “Kantar TNS” veiktā aptauja TV3 raidījumā "900 sekundes".

Savukārt puse jeb 52% iedzīvotāju ir norādījuši, ka šogad neplāno atzīmēt Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, to skaitā 29% - drīzāk nē, bet 23% - noteikti nē.

Desmitā daļa jeb 11% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Iedzīvotājiem, kuri norādīja, ka šogad atzīmēs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, tika jautāts, kā viņi plāno to darīt. Salīdzinoši visbiežāk - 44% - iedzīvotāji ir norādījuši, ka svinēs mājās, ģimenes lokā. Aptuveni trešā daļa - 31% - aptaujāto ir norādījuši, ka atpūtīsies, šo dienu izmantos kā brīvdienu. 27%) iedzīvotāju, kuri atzīmēs svētkus, ir norādījuši, ka svinēs pie dabas ģimenes lokā, savukārt 22% iedzīvotāju ir norādījuši, ka gatavos īpašu svētku maltīti.

Tikmēr 16% iedzīvotāju šajā dienā skatīsies televīzijā svētku pārraides, desmitā daļa jeb 13% iedzīvotāju klās baltu galdautu, savukārt 5% iedzīvotāju sazināsies tiešsaistē ar sev tuviem cilvēkiem, radiniekiem.

Svarīgākais