Maijā Valsts asinsdonoru centrs dosies 58 izbraukumos

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Maijā Valsts asinsdonoru centrs (VADC) dosies kopumā 58 izbraukumos, informē VADC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ginta Bormane.

Izbraukumi plānoti vairākās vietās Rīgā, Cesvainē, Sventē, Kaunatā, Jēkabpilī, Līvānos, Aglonā, Kārsavā, Balvos, Demenē, Dubnā, Baltinavā, Alūksnē, Kalsnavā, Preiļos, Madonā, Tīrainē, Olainē, Brocēnos, Koknesē, Dobelē, Bauskā, Talsos, Aucē Kandavā, Ķegumā, Aizkrauklē, Jūrmalā.

Ikdienā VADC donorus pieņem Rīgā, Sēlpils ielā 9 un Merķeļa ielā 11, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Valmieras, Jelgavas, Ventspils un Liepājas slimnīcās.

Patlaban tehnisku iemeslu dēļ ziedošanas punkts Gaiļezera slimnīcā ir slēgts, taču donori ir aicināti tur ziedot asinis 6. un 20.maijā, kad VADC mediķi dosies izbraukumā uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Pilns izbraukumu saraksts apskatāms VADC mājaslapā "donors.lv".

Vienlaikus pateicībā ikvienam asinsdonoram VADC un "360TV" ir sagatavojis īpašu svētku paldies koncertu "Lai dzīvība turpinās!" Tajā uzstāsies pašmāju mūziķi - Ralfs Eilands, Olga Rajecka, Jānis Stībelis, Intars Busulis un Abonementa orķestris, Andris Ērglis, Būū, "Tautumeitas", "Otra Puse" un Lauris Reiniks.

Savukārt videostāstos ikviens varēs uzzināt, kā iepējams palīdzēt, iedvesmoties no asinsdonoriem, tostarp atpazīstamām personībām, kā arī saņemt pateicību no cilvēkiem, kuru pašu vai viņu tuvinieku dzīvības reiz glābuši asinsdonori. Koncertā donorus sveiks un godinās arī Valsts prezidenta kundze Andra Levite un veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Pasākums norisināsies 3.maijā plkst.21.05 kanālā "360TV" vai vēlāk jebkurā sev ērtā laikā "1188Play.lv".

Svarīgākais