Latvija uz Ukrainu nosūtīs policijas kriminālistikas ekspertus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Patlaban Tieslietu ministrija sadarbībā ar Iekšlietu ministriju izstrādā normatīvo regulējumu, lai uz Ukrainu varētu nosūtīt Valsts policijas Kriminālistikas ekspertus Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai, skaidro Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Patlaban jau ir apzināti speciālisti no Valsts policijas, kuri būtu gatavi doties misijā palīdzēt kara noziegumu izmeklēšanā.

Vienlaikus policijā norādīja, ka patlaban par detaļām runāt ir pāragri.

Tāpat policijā norādīja, ka no Valsts policijas Speciālo objektu apsardzes pārvaldes četras amatpersonas jau patlaban atrodas Kijivā, kur nodrošina aizsardzību un apsardzi Latvijas vēstniecībai Ukrainā.

Tāpat tiek sniegts atbalsts Ārlietu ministrijas darbiniekiem, kuri pilda amata pienākumus Ukrainā citu uzdevumu izpildē.

Jau ziņots, ka Ukraina lūgusi Latviju nodrošināt kriminālekspertus Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai, 21.aprīlī Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atzina Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K), kurš nesen apmeklēja Ukrainu.

Latvijā

Jaunajai paaudzei - "Gen Z" un mileniāļiem līdz 30 gadu vecumam - Latvijā nav tādu vīrišķības stereotipu, kādi ir izteikti vecākām paaudzēm, secināts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) pētnieka un lektora Toma Kreicberga pētījumā.