Liepājas un Mālpils pašvaldībām piešķir finansējumu vairāk nekā 187 tūkstošu latu

Ministru kabinets otrdien, 21.decembrī, atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) sagatavoto priekšlikumu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirt Liepājas pilsētai un Mālpils novada pašvaldībai finansējumu 187 646 latu apmērā.

Noteikumi par kārtību, kādā pieprasa un izlieto budžeta līdzekļus neparedzētiem gadījumiem, paredz, ka pašvaldībām jānodrošina līdzfinansējums attiecīgajam objektam radīto zaudējumu novēršanā ne mazāk kā 30 procentu apmērā. Izņēmums līdzfinansējuma nodrošināšanai ir sociālās aprūpes centrs, dienas aprūpes centrs, sociālā māja vai internātskola. Ja objekts ir apdrošināts, pašvaldības līdzfinansējumā ietilpst objekta apdrošināšanas prēmija attiecīgajam gadam.

Liepājas pilsētai piešķirtais Ministru kabineta finansējums 130 646 latu apmērā nepieciešams, lai likvidētu ugunsgrēka sekas un novērstu avārijas situāciju Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā esošajās ēkās tās nojaucot, kā arī lai novērstu sniega radītos bojājumus, veicot Liepājas pilsētas pašvaldībai piederošās ēkas jumta rekonstrukciju un seguma atjaunošanu.

Liepājas pilsētas pašvaldība ar piešķirto finansējumu plāno pašvaldību objektus nojaukt, tādējādi novēršot nelaimes gadījumu riska faktorus, kas apdraud iedzīvotāju drošību un dzīvību.

Savukārt Mālpils novada pašvaldībai piešķirtie 57 000 lati nepieciešami, lai nodrošinātu profesionālās izglītības iestādes „Mālpils Profesionālā vidusskola” uzturēšanas izdevumu finansēšanu par 2010.gadu, tādējādi nodrošinot skolas sekmīgu darbību un attīstību. Kopējais izglītojamo skaits minētajā pašvaldības izglītības iestāde šogad ir 258 skolēni.

Finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu normējamās izmaksas, stipendijas, dienesta viesnīcas uzturēšanas izmaksas, izdevumi kultūrizglītībai un sportam, kā arī darba samaksu darbiniekiem.

Mālpils Profesionālā vidusskola novada pašvaldības izglītības iestāde, kura īsteno trīs profesionālās izglītības programmas: siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija, ar kvalifikāciju ēku inženiertīklu tehniķis; ēdināšanas pakalpojumi, ar kvalifikāciju – ēdināšanas pakalpojumu speciālists un kokizstrādājumu izgatavošana, ar kvalifikāciju – mēbeļu galdnieks.

Mālpils Profesionālā vidusskola ir izveidota mūsdienu prasībām atbilstoša materiāli tehniskā bāze, ieguldot tās attīstībā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus, kā arī turpmāk ir plānota materiāli tehniskās bāzes pilnveidošana no ERAF finansējuma laika posmā līdz 2013.gadam.

Noteikumi paredz pašvaldībām sagatavot aktu, kas apliecina notikušo faktu un ar to saistītos zaudējumus, pieprasīto līdzekļu aprēķinu, kurā norāda veicamo darbu, pakalpojumu vai pasākumu aprakstu, nepieciešamo materiālu daudzumu, apliecinājumu no būvvaldes, ka aprēķinā iekļautās cenas atbilst vidējām tirgus cenām.

Pašvaldībām RAPLM bija jāiesniedz pieprasīto līdzekļu plānoto izdevumu tāme, apliecinājums, ka infrastruktūras objekts ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā un ka par objektu pašvaldībai pienākas vai nepienākas apdrošināšanas atlīdzība, kas jāizvērtē.

Svarīgākais