Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Dāvis Stalts: Uzvaras parka pieminekļa nosaukuma maiņa ir sabiedrības gatavināšana tā nojaukšanai

© Kaspars Krafts/F64

"Rīgas pieminekļu padomē, atbildot uz Saeimas Ārlietu komisijas vēstuli, pieņēmām konceptuālu atbalstu pieminekļa/objekta Uzvaras parkā nosaukuma maiņai," ar ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter" pēc Rīgas pieminekļu padomes sēdes dalījās Dāvis Stalts.

Uz sabiedrības kritiku, kāpēc tiek lemts par pieminekļa nosaukuma maiņu nevis demontāžu, viņš skaidroja: " Es šo drīzāk uzskatu par tādu kā sabiedrības gatavināšanu pieminekļa/objekta nojaukšanai. Arvien vairāk to gļēvākie saņemsies saukt par Okupācijas pieminekli (vai kā savādāk, kā to pārdēvēs), kas, protams, tiem palīdzēs pamazām pierast pie domas, ka šie propagandas objekti jānovāc."

D. Stalts arī uzsver, ka Pieminekļu padome nav skatījusi Okupācijas pieminekļa demontāžas jautājumu (Iepriekšējā Rīgas pieminekļu padomes sēdes darba kārtībā bija iekļauts jautājums par tā sauktā "Uzvaras" pieminekļa demontāžu, taču tas pēc padomes lēmuma no darba kārtības tika izņemts). Turklāt, Rīgas pieminekļu padomei esot tikai konsultatīva, nevis lēmumus pieņemoša funkcija.