Bērnu slimnīcas fondam bēgļu bērnu veselības atbalstam saziedoti 220 000 eiro

© Dmitrijs Suļžics / F64

Bērnu slimnīcas fonds kopš februāra sākuma ir saņēmis ziedojumus 220 000 eiro apmērā, kuri tiek izmantoti veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai ukraiņu bēgļu bērniem, informēja fonda pārstāve Linda Anna Dāldere.

Fonds ir sniedzis atbalstu Ukrainas bēgļiem, nodrošinot psihoemocionālā atbalsta pieejamību bērniem līdz desmit gadu vecumam un viņu ģimenēm. Kopš 1.aprīļa ar fonda palīdzību tiek algots bērnu psihologs no Ukrainas, kurš ikdienā nodrošina psihoemocionālu atbalstu bērniem un viņu ģimenēm.

Tāpat fonds apmaksā ABA terapiju jeb lietišķās uzvedības analīzi un logopēda nodarbības četriem Ukrainas bēgļu bērniem, kuriem ir autiskā spektra traucējumi.

Bērnu slimnīcas fonds palīdzot koordinēt dažādu veselības aprūpes un reizēm arī sociālo pakalpojumu saņemšanu bērniem, kā arī palīdz atrast pagaidu mājvietu Bērnu slimnīcas tuvumā ģimenēm, kuru bērni ārstējas slimnīcā.

Fonds arī nodrošina, ka ģimenēm tiek apmaksāts transports uz un no medicīnas iestādes, kā arī piesaistot sadarbības partneri, tiek segti izdevumi valsts neapmaksātu medikamentu kompensēšanai bērniem.

Kopumā palīdzības sniegšanai fonds piesaistījis privātpersonu un uzņēmumu ziedojumus vairāk nekā 220 000 eiro apmērā, kā arī praktisku atbalstu.

Ar pieejamajiem resursiem fonds ir gatavs sniegt Ukrainas bēgļu bērniem tādu pašu atbalstu, kāds tiek sniegts Latvijas bērniem.

Jau vēstīts, ka SIF apstiprinājis sešus projektu pieteikumus konkursā "Atbalsts brīvprātīgo darbam", lai stiprinātu nevaldības organizāciju brīvprātīgā darba aktivitātes pilsoniskās sabiedrības iesaistei ar mērķi palīdzēt Ukrainai un Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā.

Kā aģentūru LETA informēja SIF pārstāve Zane Jēkabsone, ar SIF atbalstu tiks iesaistīti vairāk nekā 500 brīvprātīgo palīdzības sniegšanai.

Ar valsts finansējuma palīdzību paredzētas apmācības par brīvprātīgā darba veikšanu, brīvprātīgā darba koordinēšanas un popularizēšanas pasākumi, tostarp humānās palīdzības kravu, veselības aprūpes koordinēšana Ukrainas bērniem, ziedojumu vākšana, kā arī citas nozīmīgas aktivitātes Ukrainas sabiedrībai un brīvprātīgo darbā.

Projektu aktivitātēs iesaistīs ap 537 brīvprātīgos, to skaitā aptuveni 100 brīvprātīgajiem plānotas arī apmācības. Papildus tam, piemēram, biedrība "Latvijas Samariešu apvienība" ir norādījusi, ka brīvprātīgā darba veikšanā būs iesaistīti arī Ukrainas iedzīvotāji, kas raduši patvērumu Latvijā, dodot iespēju socializēties līdzdarbojoties un palīdzot iekļauties, vienlaikus mazinot spriedzi.

Projektu realizāciju tuvākajā laikā sāks biedrība "Palīdzēsim viens otram", biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem", biedrība "Latvijas Jaunatnes padome", nodibinājums "Bērnu slimnīcas fonds", biedrība "Tavi draugi" un biedrība "Latvijas Samariešu apvienība". Vienam projektu iesniedzējam maksimālais finansējums bija līdz 10 000 eiro.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.