Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lielajā talkā iesaistīties var jebkurā laikā

© Kaspars Krafts / F64

Vairāk nekā 1000 vietās Latvijā sestdienas rītā sākusies Lielā talka, pastāstīja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka līdz piektdienas vakaram tika reģistrētas 1148 talkošanas vietas, bet šodienas laikā labiekārtošanas un solo talku skaits varētu vēl papildināties.

Lielās talkas vadītāja atzīmēja, ka šodien cilvēkiem vēl ir iespējams iesaistīties Lielajā talkā un doties talkot kādā no labiekārtošanas vai solo talkām.

"Ja cilvēks pamostas un nolemj šodien izdarīt ko labu, tad var paņemt cimdus, nopirkt ūdeni "Rimi" un saņemt solo talkas balto maisu un doties sakopt izvēlēto vietu. Tomēr ir liels lūgums baltos maisus nogādāt uz tuvāko reģistrēto vietu, kas atrodama Lielās talkas tīmekļvietnē. Visas dienas garumā cilvēki var pieteikties, iet un darīt," sacīja Lielās talkas vadītāja.

Tāpat cilvēks var pievienoties tiem talciniekiem, kas jau talko. Lielās talkas mājaslapā atrodams talku saraksts un to apraksti, līdz ar to katrs var izvēlēties, kāda talka labāk patīk, vai tā būtu atkritumu vākšanas talka, vai tā ir dalītā talka, kur ir atkritumu vākšana un labiekārtošana, vai tikai labiekārtošanas talka. Jauzeme uzsvēra, ka talkotgribētājiem ir pieejama "plaša ēdienkarte".

Viņa pavēstīja, ka Valsts prezidents Egils Levits, kurš ir Lielās talkas patrons, kopā ar kundzi Andru Leviti ir devies uz Bišumuižu, kur piedalīsies Latvijas Paralimpiskās komitejas talkā.

LETA jau rakstīja, ka Lielā talka Latvijā notiek jau 15.gadu pēc kārtas. Organizatori uzskata, ka tas pierāda Latvijas iedzīvotāju gatavību pielikt savus spēkus, lai valsts būtu tīrāka, skaistāka un zaļāka.

Šogad, gatavojoties Lielajai talkai, organizatori uzsver sabiedrības iesaistes nozīmīgumu, kā arī izpratnes veidošanu par to, cik būtiska ir apkārtējā vide.

Arī šī gada sauklis "Celies, posies, iesaisties!" aicina iedvesmot vienam otru, dodoties sakopt savas dzīvesvietas kolektīvi vai individuāli katrā Latvijas pašvaldībā.