Krievvalodīgie cer uz vīzu režīma atvieglošanu

No Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti, kuru darbība vairāk vai mazāk ir vērsta uz Latvijas nepilsoņu interešu aizstāvēšanu, uzskata, ka ieguvēji no Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes Krievijā būs uzņēmēji.

"Krievija ir Eiropas Savienības (ES) partneris biznesā. ES ir ieinteresēta, lai būtu labas attiecības ar Krieviju un citām valstīm, tāpat kā Latvija. Neapšaubāmi viena lieta ir attīstīt biznesu Francijā, Vācijā, Lielbritānijā, otra – to attīstīt tepat pāri robežai. Un šī vizīte ir piespiedusi Latviju domāt šajā virzienā," Neatkarīgajai stāsta EP deputāts Alfreds Rubiks un piebilst, "šī ir ārkārtīgi nozīmīga valsts vizīte. Diemžēl prezidents ir spiests braukt bez ārlietu ministra [Ģirta Valda Kristovska – aut.], jo viņš savārījis tādas ziepes, ka kauns viņu rādīt tautā."

Savukārt Tatjana Ždanoka uzsver, ka viņas vēlētājus satrauc jautājums par vīzu atcelšanu. "ES stratēģiskais mērķis ir atcelt vai atvieglot vīzu režīmu ar Krieviju. Tāpat jāatceļ ārzemnieku obligātā reģistrācija. Es Strasbūrā pagājušajā nedēļā uzstājos ar pieprasījumu par to, kā tiek realizēts vīzu atvieglojuma režīms starp ES un Krieviju. Visi šīs vizītes rezultāti vērsti uz biznesa attiecību novirzīšanu un mazāk runāts par plašāka mēroga interesēm, kas skar plašāku sabiedrību," pārliecināta T. Ždanoka.

Viņa ir pārliecināta, ka prezidentam Krievijā ir jārunā par visu Latvijā dzīvojošo iedzīvotāju interesēm, neaizmirstot arī krievvalodīgos.

Svarīgākais