Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas pilī pasniedz Valsts prezidenta medaļu kamaniņu braucējiem

© Romāns Kokšarovs / F64

Valsts prezidents Egils Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti pirmdien Rīgas pilī tikās ar sportistiem, kuri pārstāvēja Latviju Ziemas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs Pekinā, un apbalvoja bronzas medaļu stafetē izcīnījušos kamaniņu braucējus, informēja Valsts prezidenta kanclejā.

Kamaniņbraucējiem Elīzai Tīrumai, Kristeram Aparjodam un divnieku ekipāžai Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem piešķirtas Valsts prezidenta medaļas.

Uzrunājot olimpiešus, Levits atzina, ka īpaši pozitīvi panākumi Latvijai bija komandas sportā - kamaniņu sportā un ratiņkērlingā. Valsts prezidents izcēla Latvijas ratiņkērlinga komandas pilsonisko stāju, atsakoties spēlēt ar Krievijas komandu.

Levite izteica pateicību sportistiem par to, ka viņi ar savu entuziasmu iedvesmo un rāda priekšzīmi nākotnes sportistiem. Paralimpiskos sportistus Valsts prezidenta dzīvesbiedre uzteica par neatlaidību.

Tāpat Valsts prezidenta dzīvesbiedre veltīja pateicības vārdus ekspertiem no Latvijas, kuri rūpējās par sniega trašu būvniecību Ziemas olimpiskajās spēlēs.