Aptauja: cik daudzi pēc Covid‑19 ierobežojumu atcelšanas apmeklējuši izklaides vietas?

© F64

Apritējis gandrīz mēnesis, kopš tika atcelti teju visi ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītie pasākumi. Līdz ar to kultūras, izklaides un ēdināšanas iestādes varēja uzņemt visus, kuri to vēlās. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja – kā iedzīvotāji šos pakalpojumus izmantojuši.

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā puse (56%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka kopš šā gada 1. aprīļa klātienē ir apmeklējuši sabiedriskās ēdināšanas vietas (piemēram, āra terases, kafejnīcas, restorānus). 33% iedzīvotāju ir norādījuši, ka to ir darījuši vairākkārt, savukārt 23% iedzīvotāju - ka vienu reizi.

Turpretī 43% iedzīvotāju ir norādījuši, ka kopš šā gada 1. aprīļa klātienē nav apmeklējuši sabiedriskās ēdināšanas vietas.

Vēl 28% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka kopš šā gada 1. aprīļa klātienē ir apmeklējuši izklaides pasākumus (piemēram, teātrus, koncertus, kino). Savukārt 71% kopš šā gada 1. aprīļa klātienē nav apmeklējuši izklaides pasākumus.

Svarīgākais