Ždanokas mājas vārti pārkrāsoti Ukrainas karoga krāsās; deputāte vērsusies policijā [papildināts]

© Ekrānuzņēmums no Twitter

Latvijas Krievu savienības (LKS) līderes un Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas mājas vārti Garciemā pārkrāsoti Ukrainas karoga krāsās, taču policijai viņa kriminālprocesu nav lūgusi ierosināt.

Attēlu ar pārkrāsotajiem vārtiem sociālajā tīklā "Twitter" ievietojis Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļ apstiprina, ka policija bija saņēmusi informāciju par šo gadījumu, taču persona nevēlējās, lai tiktu sākts kriminālprocess, tāpēc pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Kā norāda LKS Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs, visiem ir saprotams, kāpēc vārtiņi politiķes dzīvesvietā ir nokrāsoti Ukrainas karoga krāsās. Viņa ieskatā, cilvēki ir uzbudināti un meklē veidus, kā izmantot savu enerģiju pašreizējos kara apstākļos. Mitrofanovs atzīmēja, ka ne visi ir gatavi protestēt pret kādu ideju vai domu, ne visi var doties palīdzēt bēgļiem vai vākt ziedojumus.

Jautāts, vai šāda rīcība varētu būt saistīta ar EP deputātes balsojumu par rezolūciju pret Krievijas agresiju Ukrainā, kur viņa bija viena no nedaudzajiem deputātiem, kas šo rezolūciju neatbalstīja, LKS līdzpriekšsēdētājs pauda nostāju, ka tas ir saistīts ar politiķes darbu trīsdesmit gadu laikā.

"Trīsdesmit gadu laikā ir uzrakstīts daudz nepatiesu un diezgan naidīgu ziņu par Ždanokas rīcību, uzskatiem un tā tālāk. Turklāt žurnālisti reti vēršas pie viņas, lai noskaidrotu, ko viņa patiesībā domā vienā vai otrā gadījumā. Tas nav viena balsojuma rezultāts. Tas ir visu trīsdesmit gadu konflikta rezultāts," sacīja Mitrofanovs.

Viņš uzsvēra, ka politiķe ir drosmīga un neatkarīga savā rīcībā un politiskajos uzskatos. Pēc Mitrofanova domām, tādiem cilvēkiem vienmēr būs konflikti ar politiķu vairākumu jebkurā valstī.

Jau ziņojām, ka Ždanoka bija viena no nedaudzajiem deputātiem, kas martā neatbalstīja EP rezolūciju pret Krievijas agresiju Ukrainā, kurā tika pieprasītas stingrākas sankcijas pret Krieviju un iezīmēti centieni piešķirt Ukrainai Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu.