Pēc stikla gabaliņa atrašanas maizē "Fazer maiznīca" atsauc no tirdzniecības produkciju

Pēc stikla gabaliņa atrašanas maizē "Fazer" atsauc no tirdzniecības vairākas maizes šķirnes, kas ražotas uz vienas ražošanas līnijas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma SIA "Fazer maiznīcas" komunikāciju vadītāja Baiba Gulbe.

Pamatojoties uz pircēja sniegto informāciju, ka neliels stikla gabaliņš ir nokļuvis produktā, kā arī, lai nepieļautu draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, "Fazer maiznīcas" no tirgus atsauc produktus "Fazer Dzīvā Saulespuķu", "Fazer Dzīvā Sēklu", "Fazer Dzīvā Šķiedrvielu" un "Druva Kliju" maizes ar derīguma termiņu līdz 21.12. 2010. (datums uz produkta aizdares 21.12.).

Kā norādīja Gulbe, uzņēmums saņēmis elektronisku vēstuli ar attiecīgu fotogrāfiju no pircēja, kurš Daugavpilī nopircis "Fazer Dzīvo Saulespuķu maizi" un atradis tajā stikla gabaliņu.

"Esam sarūgtināti par notikušo un atvainojamies pircējiem par sagādātajām neērtībām. Mūsu rīcībā nav informācijas, ka maize būtu izraisījusi veselības problēmas. Ceram, ka gadījums, kad tika atrasts stikla gabaliņš, ir un paliks vienīgais. "Fazer maiznīcas" Kvalitātes pārvaldības sistēma ir izveidota atbilstoši starptautiskā standarta prasībām, kas tiek vērtēts kā viens no stingrākajiem brīvprātīgi piemērojamiem pārtikas nekaitīguma un kvalitātes vadības standartiem pasaulē. Lai noskaidrotu notikušā cēloņus un novērstu problēmas nākotnē, esam uzsākuši izmeklēšanu," norādīja "Fazer maiznīcas" Tirdzniecības direktors Dinārs Ozols.

Kā ziņots, 2002.gadā Somijas uzņēmums "Fazer Bakeries" iegādājās "Ogres maiznieku", un uzņēmums tika nosaukts par "Fazer maiznīcu Druva", bet 2005.gadā uzņēmumu pārdēvēja par SIA "Fazer maiznīcas".

"Fazer maiznīcas" apgrozījums pērn samazinājies par 1,6% - līdz 12,835 miljoniem latu, liecina "Lursoft" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā bija 13,04 miljoni latu.

Pagājušajā gadā "Fazer" uzņēmumu kopējais apgrozījums Latvijā bija 17,3 miljoni latu, liecina neauditētie rezultāti.

Svarīgākais