Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Latvija līdz šim ziedojusi vairāk nekā vienu miljonu vakcīnu pret Covid-19 devu

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) ieceri nepieteikties Čehijas uzņēmuma "Novavax" ražotajām vakcīnu pret Covid-19 piegādēm, kas plānotas šī gada trešajā ceturksnī.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz šā brīža Latvijas vakcīnu pret Covid-19 portfeli, kā arī plānotajām piegādēm no pārējiem vakcīnu ražotājiem.

Tāpat valdība otrdien atbalstīja ministrijas priekšlikumu piedāvāt ziedošanai citām valstīm līdz 183 000 "Novavax" vakcīnu, kas saņemtas šī gada sākumā.

VM norādīja, ka līdzīgu lēmumu pieņēmušas arī citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kurām tāpat kā Latvijai kopīgi noslēgti līgumi ar vakcīnu ražotājiem par turpmākām vakcīnu piegādēm.

Latvija līdz šim ziedojusi vairāk nekā vienu miljonu vakcīnu pret Covid-19 devu, no tām aptuveni pusi caur kopīgo ES sistēmu un pusi - divpusēji tādām valstīm kā Tunisija, Moldova, Albānija, Kenija, Gruzija un citām.

Vienlaikus Latvijas iedzīvotājiem arī turpmāk tiks saglabāta iespēja vakcinēties ar "Novavax" vakcīnām, un, kā skaidroja VM, otrajā ceturksnī plānotais apjoms būs pietiekams, lai nodrošinātu vietējo pieprasījumu.