Valsts policija komentē izteikumus par "nelojāliem policijas darbiniekiem"

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Valsts policija publicējusi komentāru par bijušā iekšlietu ministra Māra Gulbja izteikumiem, ka Valsts policija ir devusi pavēli visiem darbiniekiem, kuri atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, uzrakstīt atlūgumus, kā arī par to, ka esot atsevišķi iecirkņi, kuru cilvēki nav īstajā pusē.

Iepriekš portāls "NRA.lv" jau ziņoja, ka bijušais iekšlietu ministrs, uzņēmējs Māris Gulbis TV24 raidījumā "Preses klubs" atklāj, ka Valsts policija ir devusi pavēli, ka visiem darbiniekiem, kuri atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, ir jāuzraksta atlūgums, kā arī apgalvojis, ka "ir atsevišķi iecirkņi, kuru cilvēki nav īstajā pusē".

Valsts policija ir publicējusi komentāru par izskanējušajiem apgalvojumiem.

"Valsts policija apstiprina, ka, sākoties karam Ukrainā, ir būtiski pastiprināta iekšējā kontrole, attiecīgi iekšējā komunikācijā ar personālsastāvu tiek regulāri pārrunāti šie jautājumi un nepārprotami tiek norādīts, ka Valsts policijā nav vietas cilvēkiem, kuri atbalsta un attaisno Krievijas karu Ukrainā, kā arī pauž nopēlumu ukraiņu tautas atbalstam. Nekāda atsevišķa pavēle par to nav izdota un tā nemaz nav nepieciešama, jo par šādām darbībām ir paredzēta vai nu administratīvā vai kriminālatbildība, atkarībā no nodarījuma būtības," rakstīts paziņojumā.

Par konkrētajiem Māra Gulbja izteikumiem Valsts policija raksta: "Vērtējot izteiktos apgalvojumus, ka “tomēr tāda problēma, ka Valsts policijā ir darbinieki, kuri atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, ir pietiekami nopietna. Ir atsevišķi iecirkņi, kuru cilvēki nav īstajā pusē", Valsts policija kategoriski noliedz to, ka ir kaut kādas masveida problēmas. Varam apstiprināt, ka iekšējās kontroles rezultātā esam konstatējuši atsevišķus nodarbinātos, par kuriem ir iegūta riska informācija, kas ļoti rūpīgi tiek pārbaudīta gan iekšēji, gan kopā ar kompetentajām iestādēm. Mēs uztveram šādus apgalvojumus ārkārtīgi nopietni, iestādē ir izstrādāti strikti iekšējās kontroles mehānismi gan pieņemot dienestā un darbā jaunos darbiniekus, gan vērtējot esošos. Vienlaikus norādām, ka sabiedrībai nav pamata bažām un uztraukumam - Latvijā ir Valsts policija, kas rūpējas un rūpēsies par iedzīvotāju drošību."