Rinkēvičš lēmumu par Latvijas vēstniecības atrašanās vietu Ukrainā pieņems nākamnedēļ

© Ģirts Ozoliņš / F64

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) līdz nākamās nedēļas beigām pieņems lēmumu par Latvijas vēstniecības atrašanās vietu Ukrainā, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš pavēstīja, ka Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava patlaban ir īslaicīgi atgriezies Latvijā. Vēstniekam ĀM notiek konsultācijas vairākos jautājumos, tai skaitā arī par Latvijas vēstniecības personāla iespējamo atgriešanos Kijivā.

ĀM preses sekretārs minēja, ka notiek plānošana, situācija tiek rūpīgi vērtēta, un paredzēts, ka Rinkēvičs šajā jautājumā pieņems lēmumu līdz nākamās nedēļas beigām.

ĀM preses sekretārs atgādināja, ka Krievijas kara sākumā Latvijas vēstniecības Ukrainā personāls pārcēlās no Kijivas un samazinātā sastāvā turpina darbu Ļvivā.

LETA jau rakstīja, ka Igaunijas vēstnieks Ukrainā Kaimo Kūsks, kurš pēdējā laikā strādāja no Polijas teritorijas, tuvākajās dienās atgriezīsies Kijevā, otrdien paziņojusi Igaunijas ārlietu ministre Eva Marija Līmetsa.

Kūsks atstāja Ukrainas galvaspilsētu marta sākumā, pastiprinoties kaujām Kijivas apkaimē, un vispirms pārcēlās uz Ļvivu, tad atgriezās Tallinā un visbeidzot apmetās Žešovas pilsētā Polijā netālu no Ukrainas robežas, kurp pārcēlās daudzu valstu vēstnieki.

Kā ziņots, Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis pirmdien pavēstīja, ka Kijivā drīzumā atgriezīsies arī Lietuvas vēstnieks Ukrainā.

Svarīgākais