Ieslodzītie nākamgad apēdīs 1114 tonnas "Hanzas maiznīcas" maizes

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) slēgs līgumu ar AS "Hanzas maiznīca", kura par 366 822 latiem nākamā gada laikā Latvijas cietumiem piegādās kopumā 1114,75 tonnas maizes.

Kā aģentūra LETA uzzināja IeVP, visa 2011.gada laikā cietumiem tiks piegādātas aptuveni 621,37 tonnas nesagrieztas rupjmaizes no skrotētiem rudzu un kviešu miltiem, kā arī 493,38 tonnas nesagrieztas baltmaizes no otrās šķiras kviešu miltiem.

Tādējādi baltmaizi un rupjmaizi "Hanzas maiznīca" ieslodzījuma vietām piegādās vidēji par nepilniem 33 santīmiem kilogramā.

Atklātajā konkursā par maizes piegādi Latvijas ieslodzījuma vietām pieteicās kopumā pieci pretendenti, bet tieši "Hanzas maiznīcas" piedāvājums bija vislētākais, tāpēc tā konkursā uzvarēja.

Kā aģentūra LETA uzzināja IeVP, dienā vienam ieslodzītajam vidēji jāsaņem 350 grami maizes, taču, piemēram, pusaudžiem un slimniekiem pienākas nedaudz vairāk maizes.

Latvijas cietumos patlaban atrodas ap 7000 ieslodzīto.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais