Kariņš: Lēmumu par autokravu pārvadājumu slēgšanu ar Krieviju un Baltkrieviju ES būtu jāpieņem kopīgi

© Romāns Kokšarovs / F64

Lēmums par autokravu pārvadājumu slēgšanu ar Krieviju un Baltkrieviju Eiropas Savienībai (ES) būtu jāpieņem kopīgi, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, kas ir zināms par Ukrainas lūgumu noteikt autokravu pārvadājumu liegumu, premjers norādīja, ka satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) jau kādu laiku strādā pie tā, lai ES līmenī tiktu noteiktas sankcijas arī attiecībā uz autokravu pārvadājumiem.

Ja tiktu pieņemts lēmums par ierobežotāku, reģionālu autokravu pārvadājumu slēgšanu, tad būtu svarīgi, ka arī Somija tajā piedalās, norādīja premjers. Valdības vadītājs skaidroja, ka svarīgi, lai visas iesaistītās valstis pieņem šādu lēmumu, lai to nav iespēja apiet caur citu valsti.

Pie šī jautājuma pašlaik strādā arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un līdz preses konferences sākumam vēl nav panākts kopīgs lēmums, sacīja Kariņš.

Jau martā Baltijas valstu un Polijas premjerministri aicinājuši ES aizliegt autokravu pārvadājumus ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī šo valstu kuģu ienākšanu ES ostās.

Četru valstu valdību vadītāji izplatījuši ES līderiem adresētu paziņojumu, kurā aicina pastiprināt spiedienu uz Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju.