Pret Krieviju jāievieš sankcijas enerģētikā pilnā apmērā, pēc noziegumiem Bučā saka Rinkēvičs

© Romāns Kokšarovs/F64

Pēc Krievijas bruņoto spēku īstenotā genocīda un kara noziegumiem pret civiliedzīvotājiem Ukrainas pilsētā Bučā, Eiropas Savienībai (ES) ir jāievieš pret Krieviju sankcijas enerģētikā pilnā apmērā, kā arī ir jāslēdz ostas Krievijas kuģiem, svētdien ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauž Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs akcentē, ka, pēc Krievijas bruņoto spēku pastrādātā genocīda un kara noziegumiem pret civiliedzīvotājiem Bučas pilsētā, ir jāreaģē ar jaunām sankcijām pret Krieviju un jāpalielina militārais atbalsts Ukrainai.

Latvija turpinās uzstāt, lai ES enerģētikā sankcijas pret Krieviju ievieš pilnā apmērā un lai Krievijas kuģiem slēdz pieeju ostām, minēts ārlietu ministra ierakstā.

Jau ziņots, ka no Krievijas spēkiem atbrīvota Kijivas apgabala Bučas pilsēta. Pēc Krievijas karaspēka patriekšanas, pilsētā atklājušies baisi iebrucēju pastrādāto slepkavību skati. Bučas masu kapos apglabāti gandrīz 300 cilvēku, bet galīgais civilo upuru skaits vēl nav apzināts.

Atbrīvotās pilsētas mērs Anatolijs Fedoruks vēsta, ka pilsētas ielās visur guļ līķi, tostarp cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi nēsājuši ap roku baltu apsēju, lai parādītu, ka ir neapbruņoti. Agresori šāvuši gan uz vīriešiem, gan sievietēm, nošauto vidū ir arī kāda gadus 14 veca zēna līķis.

Krievu pastrādātos noziegumus apliecina arī videokadri, kas uzņemti pilsētas ielās uzreiz pēc tās atbrīvošanas.

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, reaģējot uz Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Kijivas pievārtē, svētdien solījis vērst jaunas sankcijas pret Maskavu.