Sinoptiķi brīdina: nākamnedēļ būs ziemai raksturīgi laikapstākļi; iespējams pat 15 cm biezs sniegs

© Dmitrijs Suļžics/F64

Jaunnedēļ laika apstākļus noteiks vairāki cikloni, kas, pēc šī brīža prognozēm, šķērsos Latviju no rietumiem, ziņo Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Līdz ar to nākamā nedēļa iesāksies ar nokrišņiem bagātu laiku, debesis lielākoties būs apmākušās. Vairākas nokrišņu zonas šķērsos valsts teritoriju, tās nesīs sniegu, slapju sniegu un lietu. Intensīvāka snigšana gaidāma otrdien un turpināsies trešdien.

Daudzviet izveidosies vairākus centimetrus bieza sniega sega, pastāv varbūtība, ka nedēļas otrajā pusē atsevišķos rajonos tā varētu pārsniegt 10 cm, iespējams pat 15 cm biezumu.

Vējš saglabāsies lēns līdz mērens, un nedēļas otrajā pusē vietām būs brāzmains. Naktis pakāpeniski paliks nedaudz siltākas, un termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par -6 grādiem, bet vietām piekrastē tas pakāpsies pat nedaudz virs nulles.

Savukārt diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs vien 0…+5 grādu robežās.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais