Rīgā piecstāvu namā piektdien izcēlies ugunsgrēks ar traģiskām sekām

© pexels.com

Rīgā piektdien, 1.aprīlī, ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks,  informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienests izsaukumu uz notikuma vietu Salaspils ielā saņēma plkst.17.10. Negadījuma vietā piecstāvu mājā dega virtuve un kanalizācijas šahta 13 kvadrātmetru platībā. Plkst.18.58 ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat piektdien VUGD plkst.12.43 saņēma izsaukumu par degošu garāžas apkures telpu, briketēm un sadzīves priekšmetiem 20 kvadrātmetru platībā Starta ielā, Rīgā. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.15.03 ugunsgrēks likvidēts.

Cilvēks ugunsgrēkā aizvadītajā diennaktī cietis arī Augšdaugavas novada Ambeļu pagastā, kur trīsstāvu mājas dzīvoklī dega mēbeles un sadzīves priekšmeti 20 kvadrātmetru platībā. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma plkst.12.33, bet plkst.14.52 ugunsgrēks bija likvidēts.

Tāpat piektdien VUGD plkst.22.19 saņēma izsaukumu uz Astotes ielu Rīgā, kur dega neapsaimniekota ēka 40 kvadrātmetru platībā. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.00.20 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 89 izsaukumus. No tiem 47 bija izsaukumi uz ugunsgrēkiem, tostarp 19 kūlas ugunsgrēkiem un diviem meža ugunsgrēkiem. Tāpat saņemti 30 izsaukumi uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais