No rītdienas atkal būs jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalā

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

No 1. aprīļa atsākas samaksas iekasēšana, iebraucot Jūrmalas valstspilsētas īpaša režīma zonā. Vēl šogad iebraukšanai pilsētā saglabājas līdzšinējā kārtība, bet, vai par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā visu cauru gadu, rādīs laiks, vēsta tv3.lv. 

Kā katru gadu, no 1. aprīļa līdz 30. septembrim, iebraucot īpaša režīma zonā Jūrmalā, pilsētas viesiem vienas dienas caurlaide izmaksās 2 eiro.

Pašvaldība atgādina, ka caurlaižu automātos pie iebraukšanas Jūrmalā Priedainē un Vaivaros ar skaidru naudu norēķināties nevar - iespējams maksāt tikai ar maksājumu karti vai bezkontakta maksājumu līdzekļiem (mobilo tālruni, aproci, viedpulksteni u. tml.). Ar skaidru naudu par caurlaidi joprojām varēs samaksāt caurlaižu automātos pilsētā - pie lielveikala ”Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.

Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaide obligāti jāiegādājas dienā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā, un līdz pulksten 23.59, vai pirms iebraukšanas.

Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Caurlaide derīga tikai konkrētam transportlīdzeklim, kura reģistrācijas numurs ir norādīts, to iegādājoties.

Caurlaižu iegādes kontrole ir pilnībā automatizēta. Videotehniskās ierīces fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numuru, un vēlāk datubāzē tiek pārbaudīts, vai transportlīdzeklim iebraukšanas dienā līdz pulksten 23.59 ir iegādāta caurlaide. Sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro.

Svarīgākais