Policisti ar dienesta suņiem Kurzemes skolā pie jauniešiem atrod aizliegtas vielas

© Elmars Rudzītis / F64

Policisti ar dienesta suņiem kādā Kuldīgas izglītības iestādē pie trijiem jauniešiem atraduši aizliegtās vielas, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar VP Kinologu nodaļas Kurzemes grupas amatpersonām un dienesta suņiem Marko un Yaro devās uz kādu izglītības iestādi Kuldīgā veikt pārbaudes aizliegto vielu jomā.

Pārbaudes notika sadarbībā ar skolas vadību un likumsargi ar suņiem pārbaudīja sešas klases - no 7. līdz 12.klasei. Pie trijiem jauniešiem tika atrasts papīrs cigarešu uztīšanai, cigarešu uztinamā ierīce, tabaka, cigarešu filtri, cigaretes un elektroniskās cigaretes. Jaunieši ir vecumā no 14 līdz 17 gadiem un pret visiem ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi, norāda Šeršņova.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro.

Kā skaidro policijas pārstāve, VP amatpersonas šādas pārbaudes rīko galvenokārt pēc skolas vadības iniciatīvas un pieteikuma, kā arī gadījumos, ja saņemti signāli no apkārtējiem, ka notiek tabakas izstrādājumu lietošana nepilngadīgo vidū. Šādas pārbaudes tiks rīkotas arī turpmāk.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais