Latvijas Zemnieku savienības kongresā diskutēs par pašvaldību lomas stiprināšanu

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Sestdien, 2.aprīlī, notiks Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress, kurā tiks diskutēts par partijas redzējumu stiprināt pašvaldību lomu izaicinājumu ekonomikā pārvarēšanā un citos jautājumos.

Kā informēja LZS pārstāve Krista Garkalne, kongress notiks plkst.10 Jelgavas pilī un paredzēts, ka tajā pulcēsies vairāk nekā 200 LZS biedri, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pašvaldību vadītāji un ZZS Saeimas frakcijas deputāti.

Partijas sanāksmē paredzēts arī ievēlēt LZS jaunu valdes locekli, kā arī spriest par pašvaldību lomu Latvijas izaugsmes veicināšanā, aptverot drošības, ekonomikas, lauksaimniecības un izglītības nozares.

Tāpat paredzēts runāt par Krievijas sāktā kara Ukrainā radīto izaicinājumus Latvijā saistībā ar bēgļu uzņemšanu, kas lielākoties tiek koordinēta no Latvijas pašvaldību puses.

"Fašistiskā Putina Krievija ir izraisījusi karu Ukrainā, kas nes postu un ciešanas Ukrainas tautai. Savukārt Latvijā tas ietekmē tautsaimniecību un īpaša vērība ir jāpievērš drošām pārtikas piegādēm jebkuros apstākļos," norāda LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

LZS kongresā tiks prezentēts redzējums, kā stiprināt pašvaldības, jo dažādu krīžu un ekonomiskās turbulences "tieši pašvaldības ir tās, kuras uz saviem pleciem iznes krīzes smagumu", pauž Krauze.

Ar ziņojumu par pašreizējo situāciju, nākotnes plāniem un plānoto startu Saeimas vēlēšanās klātesošos uzrunās partijas priekšsēdētājs Krauze, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Uldis Augulis, LZS premjera kandidāts Viktors Valainis (ZZS), kā arī ZZS veidojošo partiju vadības pārstāvji.

Kongresā tiks apstiprinātas kongresa rezolūcijas, kas būs daļa no ZZS Saeimas vēlēšanu programmas, kā arī grozījumi partijas statūtos.

Pasākuma tiešraide plānota LZS "Youtube" un "Facebook" kontos.

* * * * *

Publikāciju apmaksā politisko partiju apvienība “Zaļo un zemnieku savienība”

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais