Piemaksas mediķiem par darbu ar Covid-19 pacientiem būs mazākas

© Kaspars Krafts / F64

Koalīcija vienojusies, ka piemaksas medicīnas personālam par darbu ar Covid-19 pacientiem maksās arī šī gada otrajā ceturksnī, pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes pauda Saeimas frakcijas "Attīstībai/ Par!" priekšsēdētājs Juris Pūce.

Viņš norādīja, ka piemaksas gan būs mazākas, ņemot vērā sarūkošo Covid-19 pacientu skaitu.

Atzīmējot faktu, ka koalīcijai izdevies panākt vienošanos šajā jautājumā, Pūce uzsvēra, ka tā ir "pozitīva ziņa mūsu veselības aprūpes personālam".

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits palielinājies no 901 līdz 970, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

No slimnīcās esošajiem pacientiem ar Covid-19 tas kā pamatdiagnoze noteikta 406 saslimušajiem. No visiem stacionētajiem, kuriem Covid-19 ir pamatdiagnoze, 379 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 27 - ar smagu slimības gaitu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais