Šoferis no Latvijas piesavinās daļu no Ukrainai vestās palīdzības

© Ekrānuzņēmus/Bez Tabu

Jānis atsaucies aicinājumam sniegt palīdzību kara skartajai Ukrainai. Ģimenes galva nolemj ziedot dažādas vērtīgas mantas un lietas – pārtika, medikamenti, higiēnas preces, apavi un apģērbs gan bērniem, gan pieagušajiem un vēl lērums citu lietu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Baldonieties labdarībai paredzētās lietas nogādā īpaši izveidotajā pieņemšanas punktā Baldonē, no kurienes tās uzsāk ceļu uz kara skarto Ukrainu. Jānis, ziņkārības un arī zinātkāres mākts, vienā no mantām ievieto izsekošanas ierīci, kas vēlāk atklāj patiesi nepatīkamu pārsteigumu.

Jānis fiksē, ka ķivere un pārējās mantas vispirms tiek aizvestas uz Rīgu šķirošanai, tad krava patiešām tikusi nogādāta līdz Ukrainas robežai Polijā. Labdaris sākotnēji nospriedis, ka sūtījums nodots pareizajās rokās. Taču kļūdījās - tajā pašā dienā ziedojums dodas atpakaļ uz Latviju un nonāk kādā privātmājā Olainē.

Sastapt šoferi, kuram bija jānogādā visa krava Ukrainas pierobežā, 'Bez Tabu" neizdodas. Raidījums atstāj zīmīti, cerot, ka autovadītājs reaģēs un sazināsies, lai izskaidrotu savu rīcību.

Un atstātā zīmīte nostrādāja - ar "Bez Tabu" sazinājās šoferis, kurš atzina, ka nav nodevis daļu mantu ukraiņiem, tostarp arī Jāņa ķiveri. Vēl šoferis piebilda, ka rūgti nožēlojot savu rīcību un jau sniedzis paskaidrojumus arī biedrībai “Tavi draugi”, kas Ventspils ielā 50, Rīgā, šobrīd vāc ziedojumus kara skartajai Ukrainai.

"Nu, jā, nu, vadītājs atzina to, ka “paslīdēja kāja”, teiksim. Tā to varētu nosaukt. Cilvēks bez iepriekšēju motīvu vadīts vienkārši ieraudzīja vērtīgas mantas un diemžēl nenoturējās un šīs te mantas paņēma. Attiecīgi - gribēja saviem mērķiem tālāk… Teiksim tā, “paslīdēja kāja”," saka Ulvis Noviks,

biedrības ”Tavi draugi” vadītājs.
Jānis gan notikušo uzskata par marodierismu kara laikā.

Šoferim, kurš sagrēkojās, biedrība došot otro iespēju.

Par spīti negatīvajai pieredzei Jānis gan negrasoties labdarībai atmest ar roku.