Ieceļošanai Latvijā no ES vairs nevadzēs uzrādīt kovid sertifikātu

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Ņemot vērā to, ka ceļošanai šobrīd nav nozīmes Covid-19 izplatības veicināšanā, no 1.aprīļa tiek atcelta prasība, ieceļojot Latvijā no ES, EEZ valstīm, Šveices konfederācijas un Apvienotās Karalistes, uzrādīt vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu.

Prasība par Covid-19 sertifikāta uzrādīšānu tiek saglabāta ieceļojot no trešajām valstīm, un attiecībā uz šīm valstīm ieceļošanas nosacījumi netiek mainīti. Arī turpmāk tiks sekots citu ES valstu pieredzei ceļošanas nosacījumu noteikšanā, un tiklīdz ES tiks novērota tendence, ka valstis atsakās no sertifikātu pieprasīšanas ieceļotājiem arī no trešajām valstīm, šī pieredze tiks pārņemta arī Latvijā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka no 1. aprīļa tiks atceltas gandrīz visas epidemioloģiskās prasības Covid-19 ierobežošanai. Piemēram, veikalos vairs nevajadzēs lietot maskas, savukārt obligātā vakcinācija saglabāta dažās nozarēs.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais