Piešķir 5,19 miljonus eiro, lai segtu medicīnisko iekārtu, papildaprīkojuma iegādi un intensīvajai terapijai paredzēto gultu uzturēšanu

© Oksana Džadana/ F64

Ministru kabinets šodien nolēma piešķirt 5,19 miljonus eiro Veselībai ministrijai, lai segtu ārstniecības iestāžu 2021.gada oktobra, novembra un decembra izdevumus par medicīnisko iekārtu un papildaprīkojuma iegādi, kā arī intensīvajai terapijai paredzēto gultu uzturēšanu.

Saskaņā ar slimnīcu sniegto informāciju, ārstniecības iestādēs ir pārprofilētas, no jauna izveidotas 1613 gultas, tostarp intensīvās terapijas gultas. Papildu gultas Covid-19 pacientu ārstēšanai ir atvērtas gan klīniskās universitātes slimnīcās, gan reģionālajās slimnīcās, gan arī trešā, otrā un pirmā līmeņa slimnīcās, gan arī specializētajās slimnīcās atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Lai ārstniecības iestādes savlaicīgi varētu norēķināties par piegādātajām iekārtām, veiktajiem infrastruktūras uzlabošanas darbiem un intensīvās terapijas gultu uzturēšanu, rīkojums paredz piešķirt finansējumu 3 268 328 eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam, 1 292 468 eiro - Vidzemes slimnīcai, 454 677 - Jēkabpils reģionālajai slimnīcai, 125 991 eiro - Rēzeknes slimnīcai un 33 638 eiro - Daugavpils reģionālajai slimnīcai.

Tāpat paredzēts piešķirt finansējumu 8100 eiro apmērā Rīgas 1.slimnīcai un 11 737 eiro - Dobeles un apkārtnes slimnīcai.

Finansējums tiks nodrošināts no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".