Latvijā turpina sarukt reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šī gada 11.nedēļā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 3% straujāk nekā testu skaits, liecina Veselības ministrijas (VM) apkopotie dati.

Izglītības iestāžu darbinieku un skolēnu skrīningā pavasara brīvlaika nedēļā atklāti 408 saslimšanas gadījumi jeb 1,4% no kpējā gadījumu skaita, kas bija par 83% mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Savukārt ārpus izglītības iestāžu skrīninga rezultātā atklāti 28 294 jeb 98,6% gadījumi. Samazinājums ir par 26,3%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

Septiņu dienu tendence rāda, ka dienā veikto testu skaits ir samazinājies par 26,5%, vidēji dienā veicot 9624 testus. Kopumā septiņu dienu laikā tika veikts 66 221 rutīnas tests, kas ir par 18,1% mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Savukārt nedēļas laikā pozitīvo testu rezultātu īpatsvars samazinājies par 1,9%, liecina VM apkopotie dati.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais