Pieaugusi Covid-19 gultu noslodze Latvijas ārstniecības iestādēs

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, nedaudz pieaugusi Covid-19 gultu noslodze Latvijas ārstniecības iestādēs, liecina Veselības ministrijas (VM) valdībai sagatavotais ziņojums.

Nedēļas laikā par 3% samazinājies pārprofilēto Covid-19 gultu skaits - no 1116 uz 1084. Covid-19 pacienti papildus tiek ārstēti citu profilu nodaļās, kā arī specializētajās slimnīcās. Laika periodā no 14. līdz 20.martam bija aizņemti 68% no visām Covid-19 gultām, savukārt līdz 21.martam gultu noslodze palielinājusies līdz 69%.

Tostarp pagājušajā nedēļā bija aizņemti 44% intensīvās terapijas gultu, bet patlaban no tām ir aizņemti 53%. Pirms nedēļas Covid-19 nodaļu gultu aizņemtība bija 74%, bet 21.martā to noslodze ir 74%.

Vienlaikus pēdējās nedēļas laikā 21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās proporcionāli samazinājies Covid-19 pacientu skaits no 17% uz 14% no kopējā aizņemto gultu skaita.

Dati uz 21.martu liecina, ka pieaugusi terapijas profila gultu noslodze, sasniedzot 77% noslodzi, savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze palielinājusies no 59% līdz 63%.

Salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, pēdējās nedēļas laikā izsaukumu un slimnīcās nogādāto pacientu ar Covid-19 diagnozi skaits ir samazinājies, liecina VM dati.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais