Jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir samazinājās par 29,6%

© Dmitrijs Suļžics / F64

Pagājušajā nedēļā, no 14. līdz 20.martam, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir samazinājās par 29,6%, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Pēdējās septiņās dienās lēnāk, tomēr samazinājies arī stacionēto pacientu skaits - par 15%. Pagājušajā nedēļā vidēji dienā slimnīcās nonāca 115 Covid-19 pacienti, savukārt iepriekš - 138.

Pagājušajā nedēļā tika veikti vidēji 9 624 testi dienā, savukārt vidēji dienā atklāti 4100 jauni gadījumi.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā turpināja samazināties - 0,77, savukārt nedēļu iepriekš 0,84, un tas liecina par infekcijas slimības samazināšanos sabiedrībā.

Saslimstības samazinājums ar Covid-19 vērojams visās vecuma grupās, kā arī gandrīz visos Latvijas reģionos, tikai Latgales reģionā saglabājas saslimstības palielinājums.

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem, kuri bija saņēmuši balstvakcināciju, saslimstība ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju bija konstatēta 1,2 reizes retāk nekā nevakcinētajiem cilvēkiem.

SPKC atgādina, ka vakcinēto un balstvakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību, tāpēc vakcinēto un saslimušo cilvēku īpatsvara rādītājs vienmēr jāvērtē kontekstā ar vakcinācijas novērsto Covid-19 gadījumu skaitu sabiedrībā kopumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.