Aptauja: Latvijā 70% iedzīvotāju tiešsaistē iepērkas vismaz reizi mēnesī

© Saulius Žiūra / F64

Latvijā 70% iedzīvotāju tiešsaistē iepērkas vismaz reizi mēnesī, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Tostarp 35% iepērkas tiešsaistē vairākas reizes mēnesī, bet 19% - reizi mēnesī, kamēr 17% respondentu iepērkas vismaz reizi nedēļā un biežāk.

Savukārt gadu iepriekš vismaz reizi mēnesī internetā iepirkās 72% aptaujas dalībnieku.

Tikmēr 9% aptaujāto norāda, ka pirkumus nav veikuši, tomēr plāno to darīt nākotnē, bet 7% internetā neiepērkas un arī neplāno to darīt.

Tāpat gada laikā palielinājies to aptaujāto īpatsvars, kuri uzskata, ka tēriņi internetā pieaugs, sasniedzot 53%. Savukārt 41% aptaujāto uzskata, ka viņu tēriņi šogad nemainīsies, bet 6% uzskata, ka šogad pirkumiem internetā tērēs mazāk.

"Gemius" E-komercijas pētījums veidots, izmantojot specializētu interneta aptauju - "gemiusAdHoc". Aptaujas pamatā ir dati, kas iegūti ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem Latvijas populārākajos portālos.

Šogad aptauja veikta no 24.janvāra līdz 14.februārim, aptaujājot 1907 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pagājušajā gadā aptauja notika no 13.janvāra līdz 3.februārim, aptaujājot 3115 Latvijas interneta lietotājus minētajā vecuma grupā.

Svarīgākais