Policija uzsākusi divus kriminalprocesus par nodarījumiem pret Ukrainas bēgļiem

© Dmitrijs Suļžics / F64

Pagājušajā nedēļā Valsts policija sākusi divus kriminālprocesus par nodarījumiem pret Ukrainas bēgļiem, informē Valsts policija.

Viens no procesiem sākts par automašīnas bojāšanu Ziepniekkalnā, bet otrs - par Ukrainas automašīnas numurzīmju nozagšanu Āgenskalnā.

Vēl vienā gadījumā policija sākusi administratīvo procesu saistībā ar uzbrukumu personai, kurai norauts Ukrainas karogs. Policija arī sākusi vairākas resoriskās pārbaudes saistībā ar Kremļa agresiju un karu atbalstošiem uzrakstiem vai simboliem, tostarp arī par burta "Z" lietošanu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus saglabāt mieru un neiesaistīties provokācijās vai huligāniska rakstura darbībās.

Ja cilvēkiem ir informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem un sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, tie aicināti zvanīt pa tālruni 110.

Valsts policija 18.martā preses paziņojumā tika norādījusi, ka policija saistībā ar šī gada 14. martā notikušo nesankcionēto sapulci Daugavpilī, kura mērķis bija noņemt pie pilsētas skolas izkārto Ukrainas karogu, sākusi vairākus administratīvos procesus. No tiem 14 administratīvie procesi sākti par sīko huligānismu, pārkāpjot vispārpieņemtās sabiedrības normas un īstenojot Ukrainas atbalsta nopēlumu, astoņi - par policijas darbinieku likumīgo prasību nepildīšanu, bet vienu - par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Viena persona sapulces laikā tika arī aizturēta. Tāpat par neslavas celšanu sākts viens kriminālprocess.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.