Ukrainas kara bēgļiem Latvijā nepieciešama palīdzība

© Ģirts Ozoliņš/F64

"No Rīgas pašvaldības atbalstu nesaņemam. Viss turas tikai un vienīgi uz Jūsu/mūsu iniciatīvas un atbalsta. Pašvaldība bēgļiem piešķir 109€ pirmajam ģimenes loceklim, un pa 76€ katram nākamajam ģimenes loceklim mēnesī. Uz 3 mēnešiem iedod 2 kastes pārtikas, vienu kasti kancelejas preču, 1 kasti ar ķermeņa kopšanas līdzekļiem. Viss kopā sver 10kg. Ar to visu ir krietni par maz," stāsta biedrība palīdzībai bēgļiem no Ukrainas “Attīstībai un nākotnei”, aicinot palīdzēt bēgļiem.

Ukrainas bēgļiem ir nepieciešami pārtikas produkti: baltmaize, gaļa, banāni, svaigi dārzeņi, svaigas vai saldētas zivis, siers, desa, kartupeļi, ķiploki, garšaugi, biskvīta vai kādi citi diētiskie cepumi, citroni, ūdens.

"Ar Jūsu palīdzību vairākas bēgļu ģimenes, kas bija izmitinātas pie mums, ir pārbraukušas pie pretīmnākošām Latvijas ģimenēm. Par to ir atsevišķs paldies Jums. Rīgas pašvaldībai vietas, kur izvietot bēgļus jau ilgāku laiku nav, tā piedāvā reģionus, bet tur bēgļi negrib braukt, jo sarežģītāk atrast darbu. Ja kādam no Jums vēl ir iespēja izmitināt kādu no mūsu bēgļu ģimenēm savā istabā, dzīvoklī vai mājā, lūdzu dodiet ziņu. Šobrīd turpinam veikt remontdarbus Rīgā, Krustpils ielā 17 un Jelgavas ielā 68, kur telpas pielāgojam nākamo bēgļu izmitināšanai, kuri brauc arvien vairāk.
Būs nepieciešami brīvprātīgie telpu ierīkošanai, bet par to ziņosim atsevišķi. Šobrīd uz vietas Tēraudlietuves ielā 22 atrodas 59 bēgļi, tai skaitā 20 bērni, pensionāri un invalīdi. Diemžēl vairāki ir apslimuši, ar augstu temperatūru," stāsta biedrība palīdzībai bēgļiem no Ukrainas.

Par pārtiku un cita veida palīdzību var sazināties ar Kseniju, kas pati ir bēgle no Ukrainas. Viņa Tēraudlietuves ielā 22 atrodas visu diennakti. Tālr.. +371 25707687

Ja varat ziedot, tad šeit ir rekvizīti:
Biedrība "Attīstībai un nākotnei"
Reģ. Nr. 40008219084
Adrese: Brīvības gatve 401D-1, Rīga, LV-1024
Konts: LV47PARX0016106440001
Banka: Citadele Banka AS

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais