Finanšu izlūkošanas dienests strādājot arī naktīs, prasīs papildus štata vietas

© Ģirts Ozoliņš/F64

Lielā darba apjoma un intensitātes dēļ Finanšu izlūkošanas dienests (FID) lūgs stiprināt iestādes kapacitāti, nodrošinot atbilstošu darbinieku skaitu, Saeimas Finanšu sektora uzraudzības apakškomisijas sēdē atzina FID vadītāja Ilze Znotiņa.

Apakškomisijas sēdes vadītājs, Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA) saistībā ar skatīto jautājumu par sankciju pret Krievijas un Baltkrievijas personām ieviešanu vaicāja, vai atbildīgajām iestādēm ir pietiekama kapacitāte.

Znotiņa atbildē uzsvēra, ka pašlaik gan FID, gan citu atbildīgo institūciju darbinieki strādā lielā intensitātē, arī naktīs, un FID ar pašreizējo kapacitāti nevarēs tikt galā. Kā piemēru institūciju darba noslodzei dienesta vadītāja minēja, ka Uzņēmumu reģistram tikai pusdivos naktī bija iespēja atsūtīt FID attiecīgo ziņojumu.

Iepriekš desmit darbinieki iestādei tika piešķirti uz ierobežotu laiku līdz 2022.gada beigām, kas nozīmētu vēl mazāku kapacitāti nākamajā gadā, skaidroja Znotiņa, kura nolēmusi vērsties ar lūgumu rast risinājumu kapacitātes stiprināšanai.

Kiršteins rosināja, lai Znotiņa par nepieciešamo finansējumu šajā jautājumā vēršas Finanšu ministrijā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais