Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Īvāns: Izskatās, ka nebaidās tikai kaut kādi Kremļa monstri

© Ekrānuzņēmums

"Mums šobrīd ir jāgatavojas, ka mums no daudz kā būs jāatsakās. Šī atteikšanās tomēr būs ļoti niecīga pret to cenu, ko pašlaik maksā ukraiņi," komentējot Krievijas īstenoto karu Ukrainā un tā ietekmi un Latviju LTV raidījumā "Kultūrdeva" sacīja rakstnieks, publicists, Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, ziņo portāls "LSM.lv".

"Tas jau laikam būtu nenormāli, ja mēs nebaidītos. Izskatās, ka nebaidās tikai kaut kādi Kremļa monstri, kuri saka, ka viņiem ne no kā nav bail, ka viņi visu pasauli iznīcinās, " saruna saka Īvans.

Raidījuma vadītaja Henrieta Verhoustinska vaicā: Vai ir arī citi vārdi, ar kuriem tu uzrunā cilvēkus šobrīd?

"Katrai paaudzei ir jābalso vēl un vēlreiz - vai tā grib būt brīva.Šobrīd atkal ir mūsu liktenīgais balsojums - vai mēs, Latvija, gribam būt brīvi, vai mēs gribam brīvu Eiropu un arī brīvu Ukrainu šajā gadījumā. Valda spēks un enerģija, bet laiks ir drusku cits, un man liekas, ka mūsu līderi ir labi, " atbild Īvāns.

Toties par Latvijas valsts vadītajiem piemitina: "Šobrīd šķiet, ka mūsu premjerministrs Krišjānis Kariņš ar savu mieru un konsekvenci, arī ar savu prāta gudrību ir tas, kurš var pateikt savu vārdu arī Eiropā, Eiropas sabiedrotajiem. Šajos vārdos ieklausās. Tāpat arī mūsu prezidents, jo prezidents nav populists, bet es viņā jūtu argumentācijas, pamatotības spēku, un mani pārņem miers, kad redzu, ka Krišjānis Kariņš ir mierīgs un Egils Levits ir mierīgs. Man ir lepnums par mūsu ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, kurš tomēr ir viens no tiem, kurš arī ar savu vārdu parāda Latviju pasaulei un dara Latvijai godu."

Raidījuma vadītaja Henrieta Verhoustinska vaicā: Atmodas laikā mums bija ideāli, tagad mums ir mūsu valsts un bailes par tās nākotni šajā situācijā. Kā cīnīties ar šīm bailēm?

"Es domāju, ka saprātīgam cilvēkam bailes ir arī zināms stimuls, jo sevišķi kritiskos brīžos, kad bailes ir jāpārvar.Tad sev ir jāiestāsta, ka baiļu vietā ir jāliek kaut kāds zināms prāts, saprāts. Viss ir daudz vairāk jāizsver, nekā dzīvojot parastu dzīvi, jo no katra soļa un izteikuma ir atkarīgs ļoti daudz, it sevišķi no tiem, kas vada valsti, vai kuriem ir tā iespēja uzrunāt cilvēkus," atbild Īvāns.