Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Rēzeknē sestdien notiks koncerts "Ukrainas Brīvībai"

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Sestdien, 19.martā, plkst.12 Rēzeknē pie Latgales vēstniecības "GORS" pazīstami Latvijas, Latgales mūziķi un kori veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties labdarības koncertā "Ukrainas Brīvībai", informē Rēzeknes valstspilsētas domē.

Koncertu organizē Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība un Rēzeknes novada pašvaldība pēc mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvas.

Rēzeknē paredzētais koncerts, tāpat kā tas bija 25.februārī Rīgā pie Kongresu nama, ir brīvprātīgs kultūras nozares pārstāvju atbalsts Ukrainai.

Ukraina šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Pašvaldībā atklāja, ka mūzika un dziesmas, tautas kopā būšana ir saikne, kas vieno Latvijas un Ukrainas tautas, Rēzeknē, Ukrainā un Eiropā.

Pašvaldībā zina teikta, ka koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu, ukraiņu tautas, kora dziesmas, klātesošos uzrunās Latvijā labi zināmais latviešu kino, teātra un operas režisors Viesturs Kairišs. Ar savu klātbūtni pagodinās arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko. Pasākuma otrajā daļā uzstāsies pazīstami Latvijas un Latgales mūziķi.

Koncerta laikā cilvēki tiks aicināti ziedot visdažādākajos veidos - gan zvanot uz Ziedot.lv labdarības tālruni 90006086, gan ziedojot uz vietas naudas līdzekļus. Tāpat darbosies humanitārās palīdzības pieņemšanas punkts, saka pašvaldībā.