LPS noraida Golubevas kritiku, ka kāda pašvaldība atsakās uzņemt bēgļus no Ukrainas

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) nav informācijas, ka kāda pašvaldība neuzņemtu bēgļus no Ukrainas, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Pēc viņa paustā, pašvaldības ar bēgļu uzņemšanu strādā "no pirmās dienas" un bēgļi ir visā Latvijas teritorijā. Kaminskim neesot informācijas, ka kāda no vietvarām nebūtu gatava uzņemt bēgļus.

"Pašvaldības nevar gaidīt, kad būs lēmums, un tad sākt strādāt," valdības pieņemtos lēmumus par finansiāla atbalsta piešķiršanu pašvaldībām par bēgļu uzņemšanu komentēja LPS vadītājs.

Viņš pašlaik nevarēja komentēt, cik vietvarām varētu izmaksāt bēgļu uzņemšana.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) šonedēļ pauda kritiku Pierīgas pašvaldībām, kurām būtu jāpārskata sava attieksme pret kara bēgļu uzņemšanu.

Viņa stāstīja, ka pašvaldību aktivitāte, uzņemot bēgļus no Ukrainas, ir ļoti dažāda. "Kopumā, protams, Rīgā diezgan daudz pašlaik tiek ieguldīts procesa sakārtošanā, visi dienesti strādā ļoti intensīvi," sacīja politiķe.

"Bet es esmu pateicīga katrai pašvaldībai, kas, piemēram atver centru bēgļiem, kā Cēsīs. Un es domāju, ka būtu laiks arī citām pašvaldībām, piemēram, Pierīgā, tām kas sūta cilvēku uz Rīgu un saka, ka mums nav tādu iespēju, pārskatīt savu nostāju ļoti nopietni," aicināja ministre.

Viņa informēja, ka ar šādu aicinājumu pie vietvarām plāno vērsties arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Latvijā

Latvijā, no 1. jūlija stājušies spēkā grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot, ka par vienu kilogramu tirgū laisto tekstilizstrādājumu turpmāk piemēros dabas resursu nodokli (DRN) 0,5 eiro apmērā.

Svarīgākais