Aptauja: cik daudzi Latvijas iedzīvotāji veido īpašus pārtikas krājumus?

© Dmitrijs Suļžics /F64

Latvijas iedzīvotāji ir dzirdējuši, ka notiekošais Ukrainā un uz Krieviju vērstās sankcijas, varētu ietekmēt arī viņus. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, cik daudzi veido īpašus pārtikas krājums.

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka desmitā daļa (11%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka pašreizējās ģeopolitiskās situācijas ietekmē viņi un viņu mājsaimniecība veido pārtikas un citu sadzīves preču uzkrājumus (t.i., iegādājas vairāk pārtikas u.c. preces, nekā tas ir nepieciešams lietošanai ikdienā).

Piektā daļa (21%) iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir vienu vai vairākus produktus iegādājušies lielākā skaitā, nekā tas ir nepieciešams ikdienas patēriņam, savukārt divas trešdaļas (66%) iedzīvotāju ir norādījuši, ka viņu produktu patēriņa paradumi nav mainījušies.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais